Coaching Amsterdam

De praktijk is er niet alleen voor therapieën. Ook coaching is een belangrijk onderdeel van Catalieze. Dit kan zowel individueel als met groepen worden gedaan. Coaching is niet meer of minder dan het je in alle oprechtheid, kunnen spiegelen aan de coachende die en een vorm van luxe die je je niet.

De context waarin coaching wordt gedaan zijn vaak werkomstandigheden. Het individu en zijn of haar omgaan met bedrijf of organisatie. Samenwerken, verbinden , elkaar coachen, kortom er kan veel te winnen zijn in teams of groepen. Een voorbeeld hiervan is het creëren van een veilige werkomgeving. Het wordt niet altijd zo begrepen, maar juist in een veilige werkomgeving komen mensen echt tot hun recht. Zo kan een heel team veel beter gaan functioneren.

Er is coaching op allerlei terreinen. Voor (professionele) sporters en werkenden, voor leidinggevenden en voor werknemers. Coaching is begeleiding. Begeleiding op allerlei manieren en niveaus. Eigenlijk gewoon met raad en daad. Er zijn allerlei manieren om te coachen, maar het belangrijkste, de kern van coachen, is de volledige aandacht die de gecoachte krijgt. Het geeft een intens focus op wat nodig is en door het voortdurend kunnen spiegelen van eigen acties en gedrag wordt het duidelijk waar, wat en hoe er blokkades zijn. Zaken blijven liggen, problemen worden niet aangepakt en achterstanden worden alleen maar groter. Met coaching onderzoeken we hoe dat komt en op wat voor manier we dat kunnen repareren. Tegelijkertijd kijken we ook naar de omstandig, zoals b.v. de werkomgeving, die ook maken dat iemand doet zoals hij of zij het doet. Dat alles is gericht op het (direct) handelen en gedrag in de genoemde omstandigheden. Belangrijk is hierbij het openen en volledig benutten van jouw mogelijkheden.


Gratis intakegesprek

Wil je meer weten over coaching & counseling en wat het voor jou kan betekenen? Vraag dan een gratis intakegesprek aan.