Integratieve Psychotherapie Amsterdam

Vanuit diverse therapeutische richtingen zijn denkbeelden en methoden samengebracht tot één model, de Integratieve Psychotherapie De verschillende stromingen die in dat model zijn opgenomen zijn onder andere hypnotherapie, transactionele analyse, somatic experience, intern family systems en kortdurende psychodynamische therapieën. Bij dit alles maak ik veel gebruik van de kracht van het verhalende en beeldende element in de therapieën. De combinatie van mijn praktijk met atelier geeft hiervoor uitgebreide mogelijkheden en leidt vaak tot verrassende resultaten. Belangrijk bij dit alles is dat ik niet werk met het stellen van diagnoses, maar uitga van wat je mij verteld. We onderzoeken wat en hoe je wilt veranderen. Samen maken we hierin keuzes. Ook spreken we van tevoren af met wat voor soort traject we gaan werken. Een gestructureerd en kortdurend traject met een duidelijk doel of een meer onderzoekend en minder bepaald traject.

Belangrijk voor mij in de therapieën is de relationele benadering. Ik ga niet uit van een bepaald model. Het is juist, gaandeweg in de (therapeutische) relatie tussen cliënt en therapeut, dat het duidelijk wordt welke methode het best kan worden toegepast. Het therapietraject is dus altijd op maat. Samen verkennen we dat waar jij in je leven mee te maken hebt. We onderzoeken wat en hoe je wilt veranderen. Samen maken we hierin keuzes. Ook spreken we van tevoren af met wat voor soort traject we gaan werken. Een gestructureerd en kortdurend traject met een duidelijk doel of een meer onderzoekend en minder bepaald traject.

Integratieve Psychotherapie is een therapievorm met unieke mogelijkheden, gericht op het ondersteunen van (jong)volwassenen met problemen en klachten van uiteenlopende aard. In de therapie vormen onbewuste processen een belangrijk hulpmiddel bij het activeren van innerlijke hulpbronnen en het realiseren van gezonde oplossingen.


Gratis intakegesprek

Wil je meer weten over Integratieve Psychotherapie en wat het voor jou kan betekenen? Vraag dan een gratis intakegesprek aan.