Catalieze - Praktijk voor Integratieve Psychotherapie

 

Therapie Online

 

Online Therapie

Covid-19 is al enige tijd onder ons. Nu is de ernst en grootte van deze pandemie nog afhankelijk van het gedrag van mensen. Totdat er oplossingen zijn gevonden door middel van medicatie of een vaccin is het zaak om te trachten ons zo veilig mogelijk te gedragen. .

Online therapie is dan een goed alternatief voor de livesessies. De ervaringen die we als therapeut hiermee opdoen nemen snel toe en we hebben gezien dat online therapie ook werkt. Niet op dezelfde manier als livesessies, want het is niet voor iedereen en ook niet voor altijd.

Voor nu echter, met de pandemie zoals het is, is het een goed werkend instrument waarbij er ook nog de mogelijkheid is om live- en onlinewerk te combineren. Dit natuurlijk wel onder de richtlijnen van het RIVM en mijn beroepsverenigingen de NBVH en de RBCZ

 

Tarieven en Vergoedingen

Ook online therapie, in een 1-op-1-contact en met de juiste aanvullende verzekering wordt dit door de zorgverzekeraar deels vergoed. Op de rekening vermeld ik, op verzoek van de zorgverzekeraar, dat de sessie online is gevoerd en met welke online toepassing. De sessie duurt net als de live-sessie circa een uur en door een afspraak te maken, verklaar je je akkoord met het reguliere sessietarief en voor het online werken.

Daarnaast word ik door de beroepsvereniging gevraagd om bij de start van de sessie de betaling contactloos online te laten doen. Als je liever geen tijd verliest tijdens de sessie met de betaling, kun je uiterlijk een dag van tevoren het sessiebedrag overmaken op bankrekening (NL85 INGB0007243323 t.n.v. catalieze) o.v.v. de sessiedatum en tijd.