Catalieze - Praktijk voor Integratieve Psychotherapie

 

Therapie Online

 

Online Therapie

Het corona virus (of de variant Covid -19) is alweer enige tijd onder ons. Hoewel het erop lijkt dat met grote inspanningen dit virus nu, min of meer, onder controle is gekomen, is therapie online -vanuit onze fysieke gezondheid gezien - nog steeds de meest veilige manier van werken. Echter, vanuit onze mentale gezondheid gezien is die afstand niet echt een aanrader.

Dit en het nu ook gedaalde gevaar van besmetting is reden om de praktijk weer open te stellen. Dit natuurlijk wel onder de richtlijnen van het RIVM en mijn beroepsverenigingen de NBVH en de RBCZ. Voor sommige mensen is het te spannend, te lastig of medisch niet verantwoord om naar de praktijk te komen. Daarom blijft online therapie mogelijk.

 

Tarieven en Vergoedingen

Ook online therapie, in een 1-op-1-contact en met de juiste aanvullende verzekering wordt dit door de zorgverzekeraar deels vergoed. Op de rekening vermeld ik, op verzoek van de zorgverzekeraar, dat de sessie online is gevoerd en met welke online toepassing. De sessie duurt net als de live-sessie circa een uur en door een afspraak te maken, verklaar je je akkoord met het reguliere sessietarief en voor het online werken.

Daarnaast word ik door de beroepsvereniging gevraagd om bij de start van de sessie de betaling contactloos online te laten doen. Als je liever geen tijd verliest tijdens de sessie met de betaling, kun je uiterlijk een dag van tevoren het sessiebedrag overmaken op bankrekening (NL85 INGB0007243323 t.n.v. catalieze) o.v.v. de sessiedatum en tijd.