diverse mogelijkheden
Integratieve therapie

Sinds het ontstaan van de psychiatrie zijn er vele vormen van behandelingen ontwikkeld. Er zijn tegenwoordig allerlei richtingen en theorieën met ontelbare modellen, methodieken en interventies die kunnen worden toegepast bij een behandeling. Mijn insteek is een relationele benadering. Ik ga niet uit van een bepaald model. Het is juist, gaande weg in de (therapeutische) relatie tussen cliënt en therapeut, dat het duidelijk wordt welke methode het best kan worden toegepast. Het therapietraject is dus altijd op maat. Samen verkennen we dat waar jij in je leven mee te maken hebt. We onderzoeken wat en hoe je wilt veranderen. Samen maken we hierin keuzes. Ook spreken we van te voren af met wat voor soort traject we gaan werken. Een gestructureerd en kortdurend traject met een duidelijk doel of een meer onderzoekend en minder bepaald traject.

Hypnotherapie

Ik ben opgeleid als hypnotherapeut. In mijn therapie werk ik daar ook mee. Hypnotherapie is ook werken met trance. Trance is een manier om met concentratie extra aandacht aan je eigen innerlijk te geven. Het is een mooie en rustige manier om in het onbewuste te werken. Een manier om direct te werken met dat wat ten grondslag ligt aan het huidige gedrag. Het is dat wat niet bewust is bewust laten worden. Hypnotherapie is echter ook de manier om concrete klachten en problemen aan te pakken. Voorbeeld daarvan is de inzet van hypnotherapie bij, onder andere, fobieën, pijnbestrijding, PDS, eet- en gewichtsproblemen, stress en burn- out en traumabehandeling.

Imaginatie

Beelden zijn voor mij een bron van inspiratie. Het ligt dan ook voor de hand dat ik gebruik maak van het beeldende in mijn therapie. Er is in mensen altijd een verhaal wat verteld wil worden en of dit nu met tekeningen, verhalen of drama plaats vind, het werken met innerlijke beelden opent spontaan wegen in het onbewuste.